Mijn werk:

Ik laat mij bij veel van mijn vrije werk inspireren door het gezicht. Soms gebruik ik daarvoor een foto maar aangezien ik mijn gezicht altijd bij de hand heb, gebruik ik dat vaak als uitgangspunt.
Ik fotografeer mijn gezicht, bewerk die foto’s, daardoor ontstaat er iets wat ik interessant vind en dat gebruik ik als uitgangspunt voor mijn werk.

Technieken en materialen variëren van pen en inkt, draad op canvas tot (foto)grafisch, digitaal, verf, papier en ik vind het heel fijn om deze allemaal te combineren.

 

Bio:

Monique Luiken (1967) tekende al als kind, droomde van de kunstacademie en heeft, na jarenlang gewerkt te hebben in de grafische sector, deze droom op volwassen leeftijd in vervulling laten gaan door een studie beeldhouwen/tekenen/schilderen (2001-2007) aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ook heeft zij o.a. gewerkt in de naschoolse kinderopvang, verschillende cursussen en workshops gedaan, waaronder schrijven, zeefdrukken, fotografie en (op de Kunstacademie Haarlem) grafiek (o.a. etsen) en tekenen. Behalve haar vrije werk is zij ook illustrator/grafisch ontwerper voor DessinDestin en illustreert zij o.a. de Kronieken van Oz in de nieuwe vertaling van Jeroen Bakker.

Verder geeft zij teken- en knutselles en speelt zij graag op de klarinet in Het Orkest van de BHK.

 

illustraties:

www.dessindestin.com

 

antwoord@moniqueluiken.net